Terug naar Recepten

Muffins met temperament!

Hartige Kaas Muffins
  • Waardeer dit recept

  • 20 Minuten

  • Gemiddeld

  • Plakken

  • Aan favorieten toevoegen

Hartige Kaas Muffins

Past bij:

4 porties

Past bij:

Snack

Instructies:

Verwarm de over tot 180°C. Meng bloem, maïzena, zout en bakpoeder goed. Rasp Leerdammer Belegen, rooster pijnboompitten en hak deze fijn, snijd tomaten, meng dit met 100g Leerdammer Belegen, basilicum en bloemmengsel. Klopt de melk met olie en ei in een schaal. Voeg dit toe aan de bloem en meng alles samen met een houten lepel tot alles een vochtig geheel is. Roer niet té lang omdat anders een plaklaag kan ontstaan en de muffins taai worden. Schenk dit in een goed ingevet bakblik, bestrooi met resterende Leerdammer Belegen en bak 20-25 minuten (elektrische- en gasoven: 180°C / gasstand 3, convectie 160°C). Verwijder muffins uit bakblik en serveer warm of koud.

Ingrediënten

  • 150g Leerdammer Belegen

  • 125g bloem

  • 125g maïzena

  • 1/2 theelepel zout

  • 1 zakje bakpoeder

  • 50g gehakte geroosterde pijnboompitten

  • 80g gedroogde tomaten

  • 2 eetlepels gehakte basilicum

  • 160ml melk

  • 4 eetlepels kookolie

  • 1 ei

  • boter voor de bakvorm

#GENIET Geef een draai aan het recept!

Voeg 1 verse chili toe, in dun gesneden ringetjes.

Geef een draai aan het recept!!

Hoe geniet jij? Deel jouw variatietip voor dit recept!

2 Vergelijkbare Recepten

#GENIET