De Italiaanse musthave met een twist.
4 porties
Om de pizza voor te bereiden: doe de bloem in een kom. Doe het gist in het middel en voeg wat water toe. Start met kneden. Kreed nu wat harder en voeg 2 lepels olijfolie toe. Ga door met kneden tot een glad deeg ontstaat. Plaats dit op een bord en laat het 1 uur rijzen. Kruid in de tussentijd de tomatenpulp met olie en zout. Wanneer het deeg enmaal gerezen is, spreid dit uit tot een ronde vorm om de pizzabodem te maken. Bestrijk dit met olijfolie en verspreid de tomatenpulp hierover. Plaats dit in een voorverwarmde oven op 230°C voor zo'n 10-12 minuten. Neem het eruit en leg hier de Leerdammer kaasreepjes op, en zet dit terug voor nog eens 5 minuten. Kruid dit op het eind met verse basilicumblaadjes.
16 Leerdammer Original plakken
250g Italiaanse bloem Type "00"
125 ml water
4 eetlepels olijfolie
7g biergist
500g tomatenpulp
snufje zout
Boodschappenlijstje per e-mail verzenden