Terug naar Recepten

Een klein Italiaantje!

Mini Calzone met spinazie en pijnboompitten
  • Waardeer dit recept

  • 40 Minuten

  • Moeilijk

  • Stukken

  • Aan favorieten toevoegen

Mini Calzone met spinazie en pijnboompitten

Past bij:

4 porties

Past bij:

Lunch, Diner

Instructies:

Meng de gist met 150ml lauw water en een theelepel zout. Voeg al roerend de bloem toe. Voeg dan een theelepel olie toe tot het deeg loslaat van de bodem. Bedek dit en laat het 20-30 minuten rijzen. Verwarm de oven op 200°C (heteluchtoven 180 ° C, gasstand 3-4). Verwarm een eetlepel olie en fruit de ui en knoflook in een pan. Voeg spinazie toe en kook dit kort. Verwijder deksel voor 2-3 minuten.Rol het deeg in rondjes (5mm dik) en plaats deze op een geoliede ovenplaat. Meng de spinazie en Leerdammer Original, kruid dit en plaats op het deeg. Strooi pijnboompitten bovenop. Vouw het geheel dubbel, smeer in met wat olie en betrooi het met kaas. Bak dit 20 minuten.

Ingrediënten

  • 4 blokjes gist

  • 1 theelepel zout

  • 300g bloem

  • 3 theelepels olijfolie

  • 500g spinazie

  • 250g dunne uireepjes

  • 1 fijn gemalen teen knoflook

  • wat olie voor de ovenplaat

  • zout

  • vers gemalen peper

  • een snufje geraspte nootmuskaat

  • 50g geroosterde pijnboompitten

  • geraspte Leerdammer Original voor er overheen.

1 Vergelijkbare Recepten

#GENIET