Terug naar Recepten

Een Italiaanse bezoeker in de Elzas.

Tarte flambée met Parma ham
  • Waardeer dit recept

  • 40 Minuten

  • Makkelijk

  • Plakken

  • Aan favorieten toevoegen

Tarte flambée met Parma ham

Past bij:

4 porties

Past bij:

Lunch

Instructies:

Rol het kant-en-klare pizzadeeg uit op het rooster bedekt met bakpapier. Meng de magere kwart met zout en peper en besmeer het pizzadeeg. Halveer de Parma ham. Pel de ui en snijd deze in ringen, snijd de Leerdammer Belegen in plakken. Verspreid de uien over het kwarkmengsel, bedek dit met de Leerdammer kaas en bak het voor 30-35 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C (gasstand 4, heteluchtoven 180°C) tot de tarte flambée goudbruin kleurt. Bedek dit nu met Parma ham, snijd in stukken en serveer dit versierd met kruiden.

Ingrediënten

  • 150g Leerdammer Belegen

  • 1 kant-en-klare pizza bodem (400g)

  • 1 kuipje magere kwark

  • zout

  • versgemalen peper

  • 100g Parma ham

  • 2 rode uien

  • citrus tijm en oregano blaadjes

1 Vergelijkbare Recepten

#GENIET