Een Italiaanse bezoeker in de Elzas.
4 porties
Rol het kant-en-klare pizzadeeg uit op het rooster bedekt met bakpapier. Meng de magere kwart met zout en peper en besmeer het pizzadeeg. Halveer de Parma ham. Pel de ui en snijd deze in ringen, snijd de Leerdammer Belegen in plakken. Verspreid de uien over het kwarkmengsel, bedek dit met de Leerdammer kaas en bak het voor 30-35 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C (gasstand 4, heteluchtoven 180°C) tot de tarte flambée goudbruin kleurt. Bedek dit nu met Parma ham, snijd in stukken en serveer dit versierd met kruiden.
150g Leerdammer Belegen
1 kant-en-klare pizza bodem (400g)
1 kuipje magere kwark
zout
versgemalen peper
100g Parma ham
2 rode uien
citrus tijm en oregano blaadjes
Boodschappenlijstje per e-mail verzenden