Terug naar Recepten

Je gelooft nooit hoeveel smaak je in een aubergine kunt hebben!

Gevulde Aubergine
  • Waardeer dit recept

  • 60 Minuten

  • Makkelijk

  • Stukken

  • Aan favorieten toevoegen

Gevulde Aubergine

Past bij:

4 porties

Past bij:

Lunch, Diner

Instructies:

Was en snijd twee aubergines in half. Kruid de aubergines met wat zout. Doe er wat olie op en bak in de oven voor 30 minuten op 160°C. Zodra ze klaar zijn af laten koelen en leeg maken voor de pulp. Stamp de aubergine pulp fijn en mix met de tomatenpulp, een teen knoflook, peterselie, en wat zout en peper. Voeg Leerdammer blokjes toe aan de pulp en voeg kikkererwten toe. Vul hier de aubergines mee. Bak deze hierna zo'n 10 minuten in de oven op 200°C. Serveer warm.

Ingrediënten

  • 2 eidooiers

  • 100g Leerdammer in blokjes gesneden

  • 1 teen knoflook

  • 100g tomatenblokjes

  • 100g voorgekookte kikkererwten

  • 1 snufje fijne peterselie

  • 2 eetlepels olijfolie

  • zout en peper

2 Vergelijkbare Recepten

  • Peper muffins

    Peper muffins

    40 Minuten

    Moeilijk

  • Griekse Salade

    Griekse Salade

    90 Minuten

    Makkelijk

#GENIET