Terug naar Recepten

Warme en koude salade.

Groene salade met Leerdammer Lightlife
  • Waardeer dit recept

  • 15 Minuten

  • Makkelijk

  • Plakken

  • Aan favorieten toevoegen

Groene salade met Leerdammer Lightlife

Past bij:

4 porties

Past bij:

Lunch, salad

Instructies:

Blancheer de bietenloof in kokend water voor maar 30 seconden, en koel ze daarna af in ijswater. Water ze af en droog ze op een doek. Schil, was en snijd de courgette in de lengte en blancheer deze voor 2 minuten. Koel ze net zo af als de bietenloof. Maak de uiten schoon en haal de buitenste huidlaag eraf; snijd in dunne ringen; blancheer deze ook voor een minuut, koel en droog ze af. Hak nu grof een hand vol aromatische kruiden. Snijd de Leerdammer Lightlife in dunne reepjes. Meng de rauwe groenten met de gekookte. Kruid dit met olijfolie, zout en peper. Plaats dit in vier koude soepkommen en serveer dit met Lightlife en croûtons.

Ingrediënten

  • 150g Leerdammer Lightlife

  • 100g bietenloof

  • 100g (baby)spinazie

  • 100g sla

  • 2 lente courgettes

  • 40g rucola sla

  • 40g ui

  • 1 snufje dille

  • munt & kervel

  • 6 brood croûtons

  • snufje zout en peper

2 Vergelijkbare Recepten

#GENIET