4 porties
Was de kalkoelschnitzels, dep droog en snijd in dunne plakken. Meng olie met zout, peper en chilipoeder, voeg tijm en rosemarijn toe. Marineer de kalkoenschnitzels voor ongeveer 30 minuten. Schil in de tussentijd de komkommer, halveer deze in de lengte, verwijder zaden en snijd in plakjes. Was de tomaten. Snijd de tomaten en Leerdammer Belegen in blokjes. Pel de ui en snijd ook in blokjes. Verwijder de tijm en rozemarijn uit de marinade. Bak de kalkoenschnitzels in olie tot ze goudbruin zijn. Vul de pita met komkommer, tomaten, Leerdammer Belegen, uien, tuinkers en dan de kalkoenschnitzelreepjes. Voor de dip: meng yoghurt en crème fraîche. Schil en hak de knoflook fijn. Kruid de dressing met zout en peper. Schenk deze dip op de pitavulling en serveer snel!
200g Leerdammer Belegen
500g kalkoenschnitzels
2 eetlepels groentenolie
zout
vers gemalen peper
chili poeder
1 takje tijm en rozemarijn
1 kleine komkommer
2 tomaten
1 rode ui
1 pluk tuinkers
4 pitabroodjes.
Voor de yoghurt-knoflook dressing: 200g yoghurt
50g crème fraîche
1 teen knoflook
zout
vers gemalen peper.
Boodschappenlijstje per e-mail verzenden