Terug naar Recepten

Een verwarmend lunch of diner idee!

Kikkererwten crème met Leerdammer en rozemarijn
  • Waardeer dit recept

  • 15 Minuten

  • Makkelijk

  • Stukken

  • Aan favorieten toevoegen

Kikkererwten crème met Leerdammer en rozemarijn

Past bij:

4 porties

Past bij:

Lunch, Diner

Instructies:

Hak de knoflook fijn samen met de gewassen rosemarijn; fruit dit op laag vuur aan. Voeg de kikkererwten toe met een pollepel water. Kruid met zout en peper. Kook dit zo'n 10 minuten zodat op het eind enkel een residu overblijft van dit geheel. Gebruik de groentenmolen om er een gladde massa uit te krijgen. Snijd Leerdammer Original Single in dunne reepjes en doe dit ook met het brood. Serveer de kikkererwtenmassa met een paar reepjes brood en Leerdammer Original.

Ingrediënten

  • 100g Leerdammer Original

  • 300g voorgekookte kikkererwten

  • 4 sneden brood

  • 1 teen knoflook

  • 1 klein takje rozemarijn

  • 60 ml olijfolie

  • snufje zout en peper

2 Vergelijkbare Recepten

#GENIET